Cellini Espresso

1946 -  Το πρώτο βήμα

Η οικογένεια Pieri ανοίγει στο Λιβόρνο το καβουρδιστήριο καφέ Columbia, το δεύτερο στην πόλη. Αν και πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, το καβουρδιστήριο άρχισε να λειτουργεί αμέσως με στόχο να προσφέρει ποιοτικό καφέ και σε λίγα χρόνια ο καφές Columbia έγινε από τους πιο αγαπητούς σε όλη τη Τοσκάνη.

1973 - Η ανάπτυξη

Η επιχείρηση αναπτύσσεται και το νέο εργοστάσιο ανοίγει στο Λιβόρνο, σηματοδοτώντας τη μετάβαση από ένα κλασικό χειροποίητο καβούρδισμα, χτισμένο σε ένα εργαστήριο-αποθήκη, σε ένα βιομηχανικό και σύγχρονο εργοστάσιο. Η φιλοσοφία της εταιρείας παίρνει σάρκα και οστά: να συνδυάζει τις καλύτερες πτυχές του παραδοσιακού καβουρδίσματος με μια πιστοποιημένη και τεχνολογικά ανεπτυγμένη διαδικασία παραγωγής.

1990 - Το σημείο καμπής

Η εταιρεία επεκτείνεται με την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας καβουρδίσματος καφέ στη Λιγυρία, της Ekaf στη Γένοβα, με το εμπορικό σήμα Eureka ( που δημιουργήθηκε από τον «μάγο του καφέ» Ugo Meraldi ) και της μπολονέζικης Filicori, που γεννήθηκε στη Μπολόνια το 1883. Η Ekaf είναι μια καλά δομημένη, αποτελεσματική και επαγγελματική εταιρεία, μια νέα ώθηση για τον εμπλουτισμό της ήδη υπάρχουσας τεχνογνωσίας, η οποία στοχεύει να λειτουργεί υπό τη σημαία μιας κουλτούρας τελειότητας.

1996 - Η γέννηση του  brand

Οι τρεις ιστορικές μάρκες, «Columbia», «Filicori» και «Ekaf», ηγέτες στον τομέα του καφέ στην Ιταλία, ενώνονται για να δημιουργήσουν το νέο brand «Cellini», που έχει ως στόχο να κάνει γνωστές τις αξίες που αποτελούν τη βάση της δραστηριότητας και να γίνει αντιπροσωπευτικό της παραγωγικής φιλοσοφίας της εταιρείας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το brand Cellini διασχίζει τα εθνικά σύνορα φέρνοντας σε πολλά μπαρ στην Ευρώπη την εμπειρία του πραγματικού ιταλικού εσπρέσο.

2005 - Οι νέες ανάγκες της εταιρείας

Στη δεκαετία του 2000, η Cellini έγινε συνώνυμο του ποιοτικού καφέ και ανταγωνίστηκε τις πιο διάσημες ιταλικές μάρκες σε διεθνές επίπεδο. Το 2005, άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο εξοπλισμένο με τις καλύτερες τεχνολογίες για την υποστήριξη της επεξεργασίας του καφέ: εξαιρετικά καινοτόμα ιταλικά μηχανήματα διατηρούν ζωντανή την παράδοση του αργού καβουρδίσματος για να μεταφέρουν τον μοναδικό καφέ Cellini σε όλο τον κόσμο.

Today - Εμπειρία καφέ χωρίς συμβιβασμούς

Η Cellini είναι σήμερα μια δυναμική εταιρεία, πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, με στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές της ποιοτικά προϊόντα και μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Να φέρνει σε κάθε φλιτζάνι , ανά πάσα στιγμή, έναν καφέ χωρίς συμβιβασμούς.